Doelgericht werken

Words&Birds stimuleert het doelgericht werken van spelers op verschillende manieren. Wanneer spelers worden beloond voor hun inzet, zullen ze gemotiveerder oefenen in Words&Birds.

opbrengstgericht lerenDoelgericht werken in Words&Birds
Door regelmatig te oefenen met Words&Birds, verzorgen spelers hun vogels. Wanneer er niet frequent geoefend wordt, zullen de vogels lager vliegen en kunnen ze zelfs gevangen worden door een kat. Daarnaast kunnen spelers door spelletjes te spelen, virtuele muntjes verdienen. Hiermee kunnen zij prijzen kopen voor in hun prijzennest. Hoe meer muntjes, des te mooier de prijzen.

Zo wordt oefenen beloond met virtuele munten en vliegende vogels en is de ontwikkeling van spelers af te lezen aan de toename van het aantal vogels in hun spelomgeving. Dit maakt het leren niet alleen leuker maar ook efficiënter.

Muntjes verdienen? Zo werkt onze scoringsregel
Per spel kan de speler muntjes verdienen. Het aantal muntjes staat gelijk aan het aantal seconden dat overblijft na het geven van een goed antwoord. Dus hoe sneller de speler een goed antwoord geeft, hoe meer muntjes hij/zij verdient. Wordt er niet binnen de tijd geantwoord of klikt de speler op het vraagteken? Dan verdient hij/zij geen muntjes. Bij een fout antwoord verliest de speler het aantal overgebleven seconden in muntjes. Met deze scoreregel leren spelers dat zowel snelheid als accuratesse belangrijk zijn. Tevens wordt gokken ontmoedigd want dat levert geen munten op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.