Spelenderwijs Engels oefenen met Engelse spelletjes

5x Engelse spelletjes voor in de klasSteeds meer scholen pleiten voor vroeg Engels in het basisonderwijs. Zo gaan tegenwoordig zelfs kleuters in groep 1 en 2 al aan de slag met Engelse woordjes. Naast Engels oefenen met Words&Birds (voor kinderen vanaf ca. 8 jaar), kunt u ook Engelse spelletjes in de klas spelen met uw leerlingen. We zetten de 5 leukste voor u op een rij.

1. Hangman (galgje)
Neem een Engels woord in gedachten en laat de kinderen de juiste letters raden. Het leukst is natuurlijk om een woord te gebruiken dat ze net geleerd hebben.

2. Who’s who? (wie is het)
Laat alle leerlingen gaan staan. Neem één leerling in gedachten. Laat alle leerlingen Engelse vragen stellen om de identiteit te achterhalen. Vragen ze bijvoorbeeld ‘Is it a girl?’ en het antwoord is ja (yes), dan gaan alle jongens zitten enz.

3. Commands (commando’s)
Geef commando’s die de kinderen uit moeten voeren, bijvoorbeeld ‘touch your nose’ en ‘look to the left’. Ook leuk voor tijdens de gymles!

4. I Spy (ik zie ik zie..)
Zeg ‘I spy with my little eye something beginning with.. B’. Laat de kinderen proberen te raden wat het is. Je kan dit ook doen met bijvoorbeeld kleuren of vormen.

5. Pim Pam Pet
Speel Pim Pam Pet met de klas! Schrijf een categorie op het bord en draai het radje rond. Laat kinderen zoveel mogelijk dingen in het Engels opnoemen die beginnen met de letter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.